Friskvårdskontroll

Om du inte varit hos mig tidigare med ditt djur så är det friskvårdkontroll du bokar vid första tillfället. (Undantag om du blivit ordinerad rehabilitering av veterinären).

Friskvård är all träning som görs i förebyggande syfte, för att den ska hålla sig frisk och sund.

Friskvård handlar om träning, behandlingar, kost och återhämtning. Allt detta kan en hundfysioterapeut hjälpa dig med.

Alla hundar mår bra av förebyggande vård. Oavsett om du har en hårt arbetande tävlings-/arbetshund eller en ren sällskapshund. Som hundfysioterapeuten hjälper jag dig och din hund med skadeförebyggande träning och behandlingar anpassat till just din hunds fysiska status och livssituation.

Under besöket

Under ett friskvårdsbesök så tittar jag på din hunds rörelseapparat, med rörelseanalys i olika gångarter samt palpering av din hund för att upptäcka eller utesluta att din hund har några problem. Vi pratar även igenom hundens historik, vad ni har får mål och vilka förutsättningar du och din hund har.

Du får även individuella råd om vad du kan tänka på i träningen och vardagen med din hund.

Besöket avslutas med behandling (massage/laser/djupvåg) utifrån din hunds behov.

Observera:

  • En friskvårdskontroll är inte att jämföra med en veterinärmedicinsk undersökning! Vid misstanke om skada/sjukdom ska du alltid först rådfråga din veterinär.
  • Enbart hemgångsråd mellan besök ingår i priset. Vill du ha ett utarbetat träningsprogram, vänligen läs mer under träningsprogram för de olika alternativen jag erbjuder.

Kom ihåg att det är mycket enklare att förebygga skador genom friskvård än att åtgärda och rehabilitera en uppkommen skada.